Landelijk afvalbeheerplan

by

Het afvalbeheerplan is een door de overheid opgezet plan met als doel het voorkomen dat (gevaarlijk) afval ontstaat. In dit plan staat het beleid aangegeven voor afvalpreventie en afvalbeheer. In Nederland hebben wij het Landelijk afvalbeheerplan (LAP), opgezet door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het huidige afvalbeheerplan loopt van 2009 tot 2021. Dit is het Landelijk Afvalbeheerplan 2. Het eerste afvalbeheerplan startte in 2002 en liep tot 2012, maar in 2009 heeft dit plan plaatsgemaakt voor LAP 2.

Het LAP 2 bestaat uit drie delen: een algemeen beleidskader, een reeks sectorplannen voor de verschillende afvalstromen en verwijderingswijzen en capaciteitsplannen voor het verbranden en storten van afval. Ook worden er uitgangspunten en doelstellingen gepresenteerd. De officiële missie van het milieubeleid is het scheppen van condities en het stellen van randvoorwaarden voor de instandhouding en verbetering van de milieukwaliteit om zo een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling.

In de 24 verschillende hoofdstukken worden alle aspecten van het afval in beeld gebracht. In hoofdstuk 2 is er een terugblik waarin het verleden van het eerste LAP wordt herinnerd, zodat daarmee rekening kan worden gehouden bij het bepalen van de afvalbeheertoekomst in het LAP 2.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: