CSR strategie van de Europese Unie

by

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een vorm van algemene zelfregulering geïntegreerd in een business model. Het MVO beleid functioneert uit zichzelf als een mechanisme waarbij een bedrijf de wet in de gaten houdt en zorgt voor actieve naleving daarvan, ethische normen en de internationale normen. Het doel van MVO is de verantwoordelijkheid van de acties van het bedrijf te omhelzen en een positief effect behalen door middel van haar activiteiten op het milieu, consumenten, werknemers, gemeenten, belanghebbende en alle andere in de publieke sfeer.

In november 2011 kwam er echter een nieuwe strategie voor het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen de EU. Hierbij wordt het de bedoeling dat er meer open en gemeenschappelijk gehandeld wordt, dit gebeurt in nauwe samenwerking met de overheid en andere belanghebbenden. Deze nieuwe strategie heeft als doel om bedrijven te helpen zo optimaal mogelijk te presteren op het gebied van het creëren van welvaart, banen en innovatieve oplossingen voor de vele uitdagingen in de Europese samenleving.

Deze nieuwe strategie is nodig omdat er door de economische crisis en de sociale gevolgen daarvan weinig vertrouwen meer is bij consumenten in het bedrijfsleven. Er wordt hierdoor meer gefocust op sociale en ethische prestaties van de ondernemingen. Dit doen ze door vernieuwde inspanningen rondom MVO te promoten. De commissie is erop gericht om gunstige voorwaarden te ontwikkelen voor duurzame groei, verantwoord ondernemen en het duurzaam creëren van werkgelegenheid op de middellange en duurzame termijn.

Advertenties

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: