Alternatieve energie

by

Alternatieve energie staat voor energie die de mensheid voor onbeperkte tijd kan gebruiken omdat deze energie niet op kan raken. Met het gebruiken van deze energie wordt in de toekomst het leefmilieu niet benadeeld evenals de mogelijkheden voor toekomstige generaties, wat wel gebeurt in het geval van normale energie, omdat deze uitputtend is. Om een complete definitie te kunnen geven van wat duurzaam (alternatief) precies is, moet je volgens Campbell (1998) kijken naar de staat  (de levensstandaard) waarin het systeem duurzaam is en over welke periode van tijd we willen dat het duurzaam is.

Er zijn verschillende vormen van alternatieve energie, denk bijvoorbeeld aan zonne- en windenergie. Bij zonne-energie wordt er gebruik gemaakt van de zon om energie te genereren en deze energie te gebruiken. Zonne-energie wordt op verschillende manieren gebruikt, zo kan er elektriciteit mee worden opgewekt en warmte. Manieren hiervoor zijn zonnepanelen, zonnecollectoren en energiedaken. Windenergie daarentegen gebruikt wind als generator voor het opwekken van elektriciteit. Er wordt veel geschreven over de verschillende soorten van alternatieve energie en welk soort energie effectiever is. Zo heeft Mackay (2008) in zijn boek Sustainable energy without the hot air een formule bedacht om een schatting te kunnen maken van hoeveel kracht per persoon in de UK door wind wordt genereerd. De formule hiervoor is: windkracht per persoon binnen een gebied x het gebied per persoon.

Ook water kan een bron zijn om energie op te wekken. Zo is er bijvoorbeeld golfslagenergie, waarbij men de beweging van golven gebruikt om elektriciteit op te wekken. Andere voorbeelden die gevonden zijn aan het op wekken van energie via water zijn getijdenenergie, blauwe energie, Hydro-elektrische energie en OTEC.

Een andere energiebron die alternatief is en voor onbepaalde tijd gebruikt kan worden is lichaamskracht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fietsen, door te fietsen genereer je energie waardoor je verlichting werkt, trap je niet dan zal je verlichting het niet doen.

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: