Duurzame energie

by

Duurzame energie staat tegenwoordig in het middelpunt van de belangstelling, met name de 21e eeuw wordt als erg belangrijk gezien met betrekking tot het ontwikkelen en toepassen van duurzame energie (Verbong et al., 2001). Dit komt doordat er een blijvende (groeiende) vraag is naar energie, en de fossiele brandstoffen, waar men op dit moment de energie vandaan haalt, uitgeput raken. Daarom zal er een oplossing moeten worden gevonden voor het opwekken van energie zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Duurzame energie is een oplossing, het is energie die verkregen is uit hernieuwbare niet-fossiele brandstoffen (Energiewereld, 2012). Hierbij kan er gedacht worden aan energie verkregen uit wind, water, zon en biomassa.

Alle mensen en organisaties maken gebruik van energie. Het is van groot belang dat iedereen gaat samenwerken. Dit om er voor te zorgen dat duurzame energie het grootste aandeel gaat krijgen in het leveren van energie. Uit de CBS cijfers van 2008 blijkt namelijk dat nog maar 3,8% van het totale bruto energieverbruik uit duurzame (hernieuwbare) energie bestaat (CBS, 2010). Dit aandeel moet de komende jaren sterk gaan groeien. De technologie is er al, nu nog zorgen dat de industrieën het gaan toepassen en samen blijven innoveren op het gebied van duurzame energie. Dit is van groot maatschappelijk belang.

Er moet niet gewacht worden totdat de fossiele brandstoffen helemaal uitgeput zijn, want er is nog een reden waarom duurzame energie belangrijk is. Het is namelijk niet alleen dat de fossiele brandstoffen uitgeput raken, maar zij brengen ook schade toe aan het klimaat. Bij het verbranden van fossiele brandstoffen komt er namelijk CO2-vrij. Dit is een al langer spelend probleem, wat nu pas (te laat) echt onder de aandacht komt omdat de fossiele brandstoffen uitgeput raken.

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: