Groen Pimpen

by

Groen pimpen is de moderne term voor de hype die staat voor het groener maken van het imago van een bedrijf, de bedrijfsvoering en producten, alsook gebouwen. Verreweg het meeste wordt groen pimpen gebruikt om auto’s die van nature niet zuinig zijn, zuiniger te maken, sneller te laten rijden en minder te laten uitstoten.

De term pimpen bestond al voor het mooier en sneller maken van een auto en is nu dus uitgebreid met het groene aspect: het minder belastend maken voor het milieu. Het gaat hier om bestaande auto’s een soort makeover te geven, zodat deze niet alleen beter presteren, maar daarnaast ook zuiniger zullen rijden en minder voor het milieu schadelijk zijnde gassen zullen uitstoten. Het gaat hierbij onder andere om het aanbrengen van ledverlichting, bandenspannningskleurventielen, airtwister, uitwasbare luchtfilters, brandstoftoevoeging en ecotuning (Duurzame Dinsdag, 2009).

Het bedrijf Go Greener dat zich gespecialiseerd heeft in het groen pimpen van auto’s, heeft in Nederland zelfs op de nationale duurzaamheidsdag (1 september 2009, duurzame dinsdag) de eerste prijs gewonnen. Dit geeft aan dat het concept vernieuwend, effectief en zeer gewaardeerd is (Duurzame Dinsdag, 2009).

Advertenties

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: